Onze chocolademelk wordt gemaakt met onze melk en echte cacao, en smaakt heerlijk romig. Koud is hij al erg lekker, maar opgewarmd, met een toef slagroom, heerlijk op een koude dag!
Wat is hangop nu eigenlijk precies?
Voor hangop pakken we onze verse boerenyoghurt. Deze laten we in een kwarkzak (een soort theedoek) lopen en een dag uitlekken. Ruim de helft van het vocht loopt er uit waarna deze heerlijke, dikke, zachte en romige hangop overblijft! test
Echte karnemelk krijg je na het maken van boter. We laten melkzuurbacteriën in aangezuurde melk een dag lang hun werk doen. Daarna karnen we de melk zodat de vetbolletjes samenklonteren en boter vormen, en wat overblijft is karnemelk.
Karnemelk zoals die meestal wordt verkocht is geen echte karnemelk maar aangezuurde ondermelk (met water eraan toegevoegd). Dat verschil dat proef je!
Onze roomboter maken we nog met het echt karnen van onze melk, zoals dat vroeger al werd gedaan. Naast karnemelk krijg je hiermee echte boeren roomboter met een smaak die je in op moderne wijze in de fabriek geproduceerde boter niet meer vindt. Zonder toevoegingen verpakt. Heerlijk op brood, maar ook om bijvoorbeeld je vlees in te bakken.
Gemaakt van onbewerkte melk, die gepasteuriseerd wordt en waaraan wij alleen zuursel toevoegen om de natuur verder zijn gang te laten gaan terwijl we de temperatuur nauwlettend in de gaten houden.
Daarnaast voegen we allerlei verschillende smaken toe aan onze yoghurt, gemaakt van echte vruchten, zonder kunstmatige smaakstoffen.
Onze vanillevla bevat echte vanille (in tegenstelling tot die uit de supermarkt waar alleen kunstmatig vanille-extract inzit), te zien aan de zwarte puntjes in de vla.
Daarnaast hebben we ook wisselende andere smaken, zoals bijvoorbeeld chocoladevla, karamel-zeezoutvla en hopjesvla!